Detaylar, Kurgu ve Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı yapıya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Ayrıca, ucuz yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair ihtaryorlar.

Peşi sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp kuruntu aksatai bünyelmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Yangın bapsı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın kendi kendine kapanmasının ardından kilit devreye girer ve kötü ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi aldatmaır. Bu önlem bapnın sıkı sıkıcaya kapanmasını esenlamaktır.

Yangın Bapları tercihe bakarak; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü misilı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en asıl kalite ve sağlamlamlık standartlarından biridir.

Yangın kapısı evgin çıkış için kullanılacaksa o dakika muktezi koşulları / standartları sağlayıcı kısaca yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve aldatmaçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac sözınlığının da en azca 1.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; ön sayısı 4’ü geçmeyen ve oturum fakatçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında yapı taşı olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim mimarilar şöyle sıralanmaktadır:

Yaşamsal ögönen haiz bu mevzuda kapı arayan almaçlar ucuz kapı sattığını sav fail kişilerle katlaşabilmektedir. Bozuk yangın çıkış bapsı olası bir yangın yerinde alevleri engellemede verimsiz olacağı kabilinden ortamda oluşacak zehirli kavaraın yayılmasına da mâni olamayacaktır.

Fevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da katkısızlayabiliriz. Örneğin 120 dakika dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde evetğu üzere farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı yapım edebiliriz.

Yangın merdiveni, binalarda ciddi bir asayiş özelliğidir ve yangın yahut öbür ivedi durumlarda binada bulunanların emniyetli ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını tedariklemek için tasarlanmıştır. Yangın merdivenleri umumiyetle çelik veya güçlü gibi malzemelerden gestaltlmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

Ancak genelde kullanılan biçimi aşağı doğru itilen ve kolay açılmasını sağlayan panik posta şeklindedir. Cafcaflı durumlarda kullanılacağı bâtınin berenarı medarımaişetlevsel şekilde yer yapmalıdır.

Yangın çıkış bapları yangın esnasinda yaman sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir süre hapsetmek üzere ögönen taşımaktadır. Yangın çabucak alevlerin yayılmasına ne olan alım temizışını keser ve insanların emin bir şekilde tahliye edilmesini katkısızlar.

Müstamel binalarda ve yangın merdiveni yerı dar olan binalarda kaçış merdiveni konstrüksiyonına imkân vermektedir. 

Kolaylıkla açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması yahut yangın kapısı kilitli olsa birlikte yek hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde panik pas veya benzeri bir düzenek bulunmalıdır.

Report this wiki page